Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Female biometrical characteristics and egg dimensions of the Starling (Sturnus vulgaris L.) in Croatia

Tytuł:
Female biometrical characteristics and egg dimensions of the Starling (Sturnus vulgaris L.) in Croatia
Autorzy:
Dolenec, Z.
Kralj, J.
Mustafić, P.
Dolenec, P.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
charakterystyka biometryczna
Chorwacja
hodowla
jaja
Sturnus vulgaris L.
szpak
breeding
biometrical characteristics
Croatia
egg dimensions
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Female biometrical characteristics play an important role in the breeding and contribute to breeding success. The size and shape of Starling (Sturnus vulgaris) eggs in relation to female characteristics were examined. The material was collected in northwestern Croatia (Mokrice region) in 2007. Only first clutches were analysed. Egg length averaged 29.7 mm, egg breadth - 21.2 mm, egg volume - 6810 mm[^3] and egg shape index - 1.41. The inter-clutch CV amounted 6% for length, 3% for breadth, 10% for volume and 6% for egg shape index. The mean female body mass was equal to 81.8 g, wing length - 128.6 mm and female condition - 0.64. No significant correlation was found between the female biometrical parameters like body mass, wing length, female condition and egg dimensions (like egg length, egg breadth, egg volume) or egg shape. Egg length was marginally correlated with egg breadth. Female body mass was significantly correlated with wing length.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies