Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Krew zwierzęca, metody jej przetwarzania i zastosowanie

Tytuł:
Krew zwierzęca, metody jej przetwarzania i zastosowanie
Autorzy:
Kowalski, Z.
Makara, A.
Banach, M.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
krew zwierzęca
metody przetwarzania
właściwości fizykochemiczne
zastosowanie
animals blood
application
methods processing
physical and chemical properties
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Krew jest płynną tkanką łączną tworzącą wewnętrzne środowisko organizmu. Krew zwierząt rzeźnych jest jednym z najcenniejszych surowców ubocznych i potencjalnie najłatwiejszym do wykorzystania. Jednym z głównych sposobów przerobu krwi jest jej frakcjonowanie na plazmę oraz hemoglobinę.
Blood is a liquid connective tissue forming the body.s internal environment. The blood of slaughter animals is one of the most valuable by-product and potentially the easiest to usage. One of the main ways of processing the blood is the fractionation of plasma and hemoglobin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies