Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ parametrów prowadzenia procesu na stan i własności warstwy wierzchniej rur ze stali chromowo-niklowej ciągnionych na korku swobodnym. Część I.

Tytuł:
Wpływ parametrów prowadzenia procesu na stan i własności warstwy wierzchniej rur ze stali chromowo-niklowej ciągnionych na korku swobodnym. Część I.
Autorzy:
Żaba, K.
Pasierb, A.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
parametry prowadzenia procesu
warstwa wierzchnia
stal chromowo-niklowa
rury ciągnione na korku swobodnym
geometria narzędzia
process parameters
surface layer
stainless steel
tubes drawn on a floating plug
tools geometry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Określono wpływ zmiennej geometrii narzędzi ciągarskich (alfa, beta, alfa-beta), sposobu przygotowania powierzchni narzędzi oraz prędkości ciągnienia na stan i własności ciągnionych na korku swobodnym rur ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej, ze szczególnym uwzględnieniem własności warstwy wierzchniej rur. Zamieszczono wyniki badań chropowatości wzdłużnej powierzchni wewnętrznej i zewnętrznej rur przed i po ciągnieniu.
An effect of variable tools geometry (alpha, beta, alpha-beta), tools surface preparation method and of a drawing rate on the state and properties of stainless steel tubes drawn on a floating plug, particularly on the surface layer of a tube, is discussed. Experimental results of roughness examination of the inner and outer surface of the tubes and tools before and after drawing are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies