Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Lutowanie dyfuzyjne tytanu i jego stopu z aluminium na osnowie fazy TiAl (gamma)

Tytuł:
Lutowanie dyfuzyjne tytanu i jego stopu z aluminium na osnowie fazy TiAl (gamma)
Autorzy:
Winiowski, A.
Różański, M.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
tytan
stop tytanu
lutowanie dyfuzyjne
parametry lutowania
aluminium
titanium
titanium alloy
diffusion brazing
brazing parameters
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podstawowe własności fizyko - chemiczne i lutowność tytanu oraz jego stopów na osnowie faz międzymetalicznych. Lutowanie dyfuzyjne - zasada procesu i warunki stosowania. Wytrzymałość na ścinanie oraz struktury połączeń tytanu (Grade2) i stopu TiAl48Cr2Nb2 na osnowie fazy TiAl - gamma, lutowanych dyfuzyjnie z użyciem warstw przekładkowych ze spoiwa srebrnego do lutowania w gat. B-Ag72Cu-780 (AG 401), miedzi (gat.CF032A) i niklu (Ni99,0). Parametry i warunki lutowania.
It has been discussed the basic physical and chemical properties of titanium and its alloys based on intermetallic phases as well as their brazeability. The principles of the diffusion brazing process and application conditions have been presented. The shear strength and structures of the joints of titanium (Grade 2) and TiAl48Cr2Nb2 alloy based on the TiAl - gamma phase diffusion brazed with the use of silver filler metal (Grade B-Ag72Cu-780; AG 401), copper (Grade CF032A) and nickel (Ni99,0) interlayers as well as brazing conditions have been given.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies