Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Charakterystyka rozmrażania żywności przy użyciu nowego modelu analityczno-empirycznego

Tytuł:
Charakterystyka rozmrażania żywności przy użyciu nowego modelu analityczno-empirycznego
Autorzy:
Kluza, F.
Góral, D.
Data publikacji:
1998
Słowa kluczowe:
model analityczno-empiryczny
rozmrażanie żywności
analytical-empirical model
food thawing
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W prezentowanej pracy stworzono nowy model wyznaczania czasu rozmrażania. Wykorzystując badania doświadczalne i metody statystyki matematycznej stwierdzono wysoką dokładność obliczeń wykonywanych wg tego modelu. Przeprowadzono analizę porównawczą nowego modelu wyznaczania czasu rozmrażania oraz sześciu wybranych modeli. Stwierdzono, że najlepszymi spośród badanych modeli okazały się modele Clelanda i nowy.
The paper presents a new simple model developed for the thawing time prediction as well as comparative analysis of the model against six existing selected models. Using the experimental research and mathematical statistics methods high accuracy of the newly developed model has been established.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies