Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of dynamic compressive properties of PLA/PBAT polymer alloys using split Hopkinson pressure bar method

Tytuł:
Evaluation of dynamic compressive properties of PLA/PBAT polymer alloys using split Hopkinson pressure bar method
Autorzy:
Nishida, M.
Ichihara, H.
Fukuda, N.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
biomasa
polimery
sprężanie
biomass
polymers
compression
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Poly(lactic acid) (PLA) is a biodegradable biomass polymer. Polymer blends or polymer al- loys have been used to overcome its brittleness. Because poly(butylene/adipate/terephthalate) (PBAT) is a ductile and biodegradable polymer, PLA/PBAT polymer alloys can potentially exhibit high impact strengths. Di?erent mixing ratios of PLA/PBAT (80:20, 70:30 and 60:40) and the addition of dialkylperoxide as compatibilizing agent for each mixing ratio have been examined. The stress-strain curves of the PLA/PBAT specimens (observed using a scanning electron microscope) were measured using a split Hopkinson pressure bar (Kolsky bar) and a universal testing machine. The PBAT ratios and addition of dialkylperoxide a?ected the stress-strain curves. Yield stress decreased with increasing PBAT ratios. Addition of dialkylper- oxide did not change the yield stress of specimens when PLA:PBAT = 80:20. At high strain rates, the addition of dialkylperoxide clearly reduced yield stress and Young’s modulus when PLA: PBAT = 70:30 and 60:40.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies