Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Surface characterization, collagen adsorption and cell behaviour on poly(L-lactide-co-glycolide)

Tytuł:
Surface characterization, collagen adsorption and cell behaviour on poly(L-lactide-co-glycolide)
Autorzy:
Adamczak, M.
Ścisłowska-Czarnecka, A.
Genet, M. J.
Dupont-Gillain, C. C.
Pamula, E.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
kolagen
poli (L-laktyd-ko-glikolid)
AFM
XPS
wzrost komórek
collagen
poly(L-lactide-co-glycolide)
cell growth
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Poly(L-lactide-co-glycolide) (PLG) was modified through the adsorption of collagen to improve the behaviour of fibroblasts and osteoblasts. As reference materials cell-resistant polystyrene (PS) and cell-conductive tissue-culture polystyrene (TCPS) were also evaluated. The physicochemical surface properties of the materials were studied by X-ray photoelectron spectroscopy (XPS), atomic force microscopy (AFM), and water contact angle measurements. The morphology of cells was examined using optical microscopy, while their growth was evaluated by both crystal violet and MTT tests. Nitric oxide level and protein concentration were tested in cell supernatants. The results showed that the adsorbed amount and the organization of the adsorbed collagen were influenced by surface hydrophobicity. Cell culture experiments on native substrates revealed that cell attachment, spreading and growth enhanced, depending on the substrate, in the following order: PS

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies