Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Medical polyurethanes with different hard segments content obtained from polycaprolactone diol , aliphatic diisocyanates and butanediol

Tytuł:
Medical polyurethanes with different hard segments content obtained from polycaprolactone diol , aliphatic diisocyanates and butanediol
Autorzy:
Gibas, I.
Janik, H.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
chitozan
tripolifosforan
polielektrolit kompleks
membrana hydrożel
chitosan
tripolyphosphate
polyelectrolyte complex
hydrogel membrane
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Three series of segmented polyurethanes (PUs) with biomedical destination were synthesized using two-step catalyzed polymerization method. PUs with a broad range of hard segments content were obtained from the following components: 1,6-diisocyanatohexane or dicyclohexylmethane diisocyanate, poly(s-caprolactone)diol (olygodiol) and 1,4-butanedioI (chain extender). Chemical and physical structures were examined with the use of IR and DSC methods. Swelling behavior in water, oil and saline, contact angle and roughness were also investigated. The samples are crystalline, slightly hydrophilic with different surface properties, which can be controlled in a wide range by molar ratio of the components used for the synthesis. The results of hexane/water extracts tests do not exclude them to be applied for medical applications. The further studies to use the obtained PUs as medical non-solvent coatings are being continued.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies