Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Podstawowe metody dezynfekcji wody. Technika i eksploatacja. Cz. I, Informacje ogólne. Podchloryn sodu dozowany z roztworu

Tytuł:
Podstawowe metody dezynfekcji wody. Technika i eksploatacja. Cz. I, Informacje ogólne. Podchloryn sodu dozowany z roztworu
Autorzy:
Weber, Ł.
Witkowski, J.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
dezynfekcja wody
podchloryn sodu
water desinfection
sodium hypochlorite
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Niniejszy artykuł otwiera cykl poświęcony dezynfekcji, w którym prezentowane będą przede wszystkim aspekty techniczne i eksploatacyjne różnych metod dezynfekcji wody. W kolejnych materiałach prezentowane będą: ogólne zagadnienia dotyczące dezynfekcji, informacje techniczne i eksploatacyjne na temat dozowania podchlorynu sodu, produkcji podchlorynu sodu z soli kuchennej, dezynfekcji chlorem gazowym i dwutlenkiem chloru.
This paper starts a series of articles dedicated to disinfection, presenting, first of all, technical and operational aspects of different methods of water disinfection. The following issues will be presented in subsequent articles: general problems concerning disinfection, technical and operational information relative to hypochlorite proportioning, hypochlorite generation from domestic salt, and disinfection with chlorine gas and with chlorine dioxide.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies