Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of cryoprobe cooling/heating rate on the course of freezing process

Tytuł:
Influence of cryoprobe cooling/heating rate on the course of freezing process
Autorzy:
Mochnacki, B.
Siedlecki, J.
Tuzikiewicz, W.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
tkanka biologiczna
proces zamrażania
zamrażanie tkanki biologicznej
modelowanie numeryczne
biological tissue
freezing process
biological tissue freezing
numerical modelling
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The methods of sensitivity analysis are used in order to observe the influences of changes of the cryoprobe tip cooling/heating rate on a course of biological tissue freezing process. The temperature history of tip temperature is assumed in a form of broken line. The direct variant of sensitivity analysis is here applied. At the stage of numerical modeling the control volume method is used. In the final part of the paper the examples of computations are shown.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies