Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analysis of methanol content in non-alcoholic beverages

Tytuł:
Analysis of methanol content in non-alcoholic beverages
Autorzy:
Dzięcioł, M.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
metanol
napoje bezalkoholowe
statyczna technika analizy fazy nadpowierzchniowej
methanol
non-alcoholic beverages
static headspace technique
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The methanol content in different non-alcoholic beverages was determined by the static headspace technique with gas chromatography. Among the studied products were fresh and pasteurized juices, beverages, nectars and syrups made from different fruits. The content of methanol varied from 0 to 142 mg/dm3.
Przeprowadzono badania zawartości metanolu w różnych napojach bezalkoholowych za pomocą statycznej techniki analizy fazy nadpowierzchniowej (headspace) w połączeniu z chromatografią gazową. Wśród badanych produktów znajdowały się świeżo wyciśnięte i pasteryzowane soki, napoje, nektary i syropy z różnych owoców. Zawartość metanolu wahała się w zakresie od 0 do 142 mg/dm3.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies