Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. I. Surowce i materiały pomocnicze

Tytuł:
Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. I. Surowce i materiały pomocnicze
Autorzy:
Gasik, A.
Mitek, M.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
bezalkoholowe napoje orzeźwiające
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono charakterystykę podstawowych surowców oraz technologię produkcji bezalkoholo1rych napojów orzeźwiających. W części I omówiono wpływ surowców na jakość napojów oraz scharakteryzowano czynniki wpływające na ich stabilność w trakcie procesu technologicznego i przecho1ryWania napojów. W części II zostanie omówiony wpływ poszczególnych operacji technologicznych na końcową jakość napojów. Wymienione zostaną także najczęściej spotykane wady napojów i przyczyny ich powstawania.
The article presents characteristics of basic source materials and manufacturing technology of non-alcoholic refreshing soft drinks. Part 1 deals with the influence of source materials on the quality of soft drinks and factors influencing their stability during the technological process and storage period. In Part 2 the influence of specific technological operations on the .final quality of soft drinks will be presented. The most frequent defects in soft drinks and their causes will be described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies