Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Campylobacter - "nowy patogen" w żywności

Tytuł:
Campylobacter - "nowy patogen" w żywności
Autorzy:
Daczkowska-Kozon, E.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
Campylobacter
infekcja pokarmowa
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Rodzaj Campylobacter, w tym głównie gatunek C. jejuni, to - w świetle światowych danych epidemiologicznych - jeden z najczęstszych powodów infekcji pokarmowych w większości krajów zachodnich.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies