Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rynek mięsa w okresie transformacji systemowej

Tytuł:
Rynek mięsa w okresie transformacji systemowej
Autorzy:
Małkowski, P.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
rynek mięsa
spożycie mięsa
produkcja mięsa wieprzowego
produkcja mięsa wołowego
meat market
pork production
beef production
meat consumption
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Po upływie prawie dziesięciu lat transformacji systemowej ogólna produkcja mięsa w 1998 r. osiągnęła poziom z lat 1988-89, przekraczając jednak popyt wewnętrzny, gdyż spożycie mięsa w ostatnich latach było niższe aniżeli pod koniec lat 80.; wieprzowina ze wzmożoną wahliwością jej produkcji nadal dominuje na rynku; produkcja wołowiny ustabilizowała się na poziomie prawie o połowę niższym.
After almost ten years of systemic transformation, total meat production in 1998 reached the level of 1988-89, exceeding however the domestic demand because meat consumption during the recent years was lower than that at the end of the eighties. Pork is still dominating on the market, with the increase fluctuations of its production; beef production is stabilised on the level being by - half lower than that for pork.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies