Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Enzymatyczna degradacja różnych rodzajów skrobi surowej

Tytuł:
Enzymatyczna degradacja różnych rodzajów skrobi surowej
Autorzy:
Sawicka-Żukowska, R.
Zielińska, K.
Jędrychowska, B.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
badania własne
rodzaje skrobii surowej
degradacja
enzymy amylolityczne
own experiments
various kind of native starch
degrading action of enzymes
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono dane pochodzące z piśmiennictwa i wyniki badań własnych na temat degradacji różnych rodzajów skrobi surowej przez preparaty czystych i handlowych enzymów amylolitycznych. Omówiono także przypuszczalny sposób działania enzymów amylolitycznych na ziarna skrobi surowej.
The literature data and results of our own experiments on the action of different amylases on various native starches was presented in the paper. The most possible pattern of degrading action of enzymes on native starch granules was described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies