Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Napoje bezlaktozowe z permeatu mleka

Permeat z mleka, uzyskany w procesie ultrafiltracji, pozbawiony jest wyraźnego posmaku serwatkowego, co bardzo korzystnie wpływa na jakość otrzymywanych napojów. Jednak permeat mleka (lub serwatki) zawiera około 4,5% laktozy, która jest przyczyną problemów w przypadku jej nietolerancji. Celem pracy było otrzymywanie napojów z wykorzystaniem permeatu mleka z laktozą lub po jej enzymatycznym rozkładzie.
The UF milk permeates are devoid the distinct acid whey odour and are good raw material for making beverages. However the UF milk permeate (or whey permeate) contains ca 4,5% of lactose, which causes gastrointestinal disturbances for lactose intolerant people. The aim of this work was to obtain the beverages with milk permeate with or without lactose.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies