Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Skrobie modyfikowane we wsadach owocowych, majonezach, dresingach

Tytuł:
Skrobie modyfikowane we wsadach owocowych, majonezach, dresingach
Autorzy:
Schube, V.
Kaliszan, E.
Ratusz, K.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
skrobie modyfikowane
rodzaje modyfikacji
efekt
zalety
zastosowanie
modyfied starches
application
effect
fruit fillings
mayonnaise
dressings
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podano podstawowe informacje nt. skrobi natywnych i modyfikowanych chemicznie i fizycznie, ich właściwości, rodzajów modyfikacji i ich efektu. Omówiono zasadnicze cechy i zalety każdej modyfikacji i ich zastosowanie. Szerzej omówiono dwie aplikacje skrobi modyfikowanych National Starch - we wsadach owocowych oraz pro-duktach emulgowanych, takich jak majonezy czy dresingi.
Basic information about native and chemically or physically modified starches is given. Their properties and the effects of modification are presented. The way and advantages of each modification as well as application of the modified product is described. Application of modified starches produced by National Starch in production of fruit fillings, mayonnaise and salad dressings is thoroughly discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies