Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie anizotropii materiałowej wielowarstwowych opakowań produktów spożywczych w modelowaniu przepływu ciepła w procesie zamrażania i rozmrażania

Tytuł:
Wykorzystanie anizotropii materiałowej wielowarstwowych opakowań produktów spożywczych w modelowaniu przepływu ciepła w procesie zamrażania i rozmrażania
Autorzy:
Królicki, Z.
Grabowska, B.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
anizotropia materiałowa opakowań wielowarstwowych
opakowania produktów spożywczych
zamrażanie-odmrażanie
przepływ ciepła
material anisotropia of multilayer packages
packages of food
freezing and unfreezing
flow of warmth
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Popularna i skuteczna technologia utrwalania żywności przez zamrażanie nie jest czynnikiem wystarczającym do zapewnienia wysokiej jakości produktów podczas operacji logistycznych (transportu i obrotu detalicznego). Artykuły spożywcze narażone są wówczas na niekontrolowane i szkodliwe oddziaływania środowiska zewnętrznego (np. fluktuację temperatury), przed którym zabezpieczeniem może stać się odpowiednie opakowanie.
The popular and effective technology of fixation of food across refrigeration it is not the sufficient to assurance of high-quality of products during logistic operations factor (transportation and turn retail). The articles of consumption be subject on uncontrolled and harmful influence of external environment then (the of fluctuation of temperature), the packaging before which protection can become suitable.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies