Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Środki SAPARD i fundusze strukturalne dla przemysłu spożywczego

Tytuł:
Środki SAPARD i fundusze strukturalne dla przemysłu spożywczego
Autorzy:
Babuchowski, A.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
środki SAPARD
fundusze strukturalne
przemysł spożywczy
means of the SAPARD Program
structurals funds
food sector
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Z chwilą wejścia do Unii Europejskiej polski przemysł spożywczy będzie działał na jednolitym rynku europejskim i w związku z tym będzie musiał spełniać przypisane prawem standardy higieniczne, weterynaryjne i ochrony środowiska, Wiąże się to nie tylko z poważnymi nakładami finansowymi, ale również ze zmianami organizacyjnymi w funkcjonowaniu przedsiębiorstw. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom; Komisja Europejska przygotowała dla krajów kandydujących Program SAPARD. który poprzez dofinansowanie inwestycji miał im pomóc w dostosowaniu się do wymagań Unii Europejskiej. We wszystkich krajach kandydujących Program SAPARD został uruchomiony z pewnym opóźnieniem, wynikającym z konieczności stworzenia i akredytacji agencji płatniczych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies