Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych

Tytuł:
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych
Autorzy:
Kondratowicz, J.
Burczyk, E.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego
przetwory mięsne
Health-promoting properties of dietary fiber
meat products
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Żywność prozdrowotna w swym składzie zawiera zarówno składniki odżywcze, jak również składniki funkcjonalne, tj. takie, które wpływają korzystnie na jedną lub więcej funkcji organizmu ponad efekt odżywczy. Takimi cechami charakteryzują się produkty zawierające składniki, takie jak: peptydy i białka, włókno pokarmowe, witaminy, składniki mineralne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, alkohole wielowodorotlenowe, glikozydy, izoprenoidy, polifenole, cholina, probiotyki.
Health-promoting food products contain both nutritional and functional ingredients. The latter are intended to exert a positive effect on the health of the consumer. Functional ingredients encompass peptides, proteins, dietary fiber, vitamins, minerals, polyunsaturated fatty acids, polyhydric alcohols, glycosides, isoprenoids, polyphenols, choline and probiotics.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies