Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stabilizacja wody wykorzystanej w zamkniętych obiegach chłodzenia

Tytuł:
Stabilizacja wody wykorzystanej w zamkniętych obiegach chłodzenia
Autorzy:
Sawa, J.
Złonkiewicz, Z.
Data publikacji:
2000
Słowa kluczowe:
stabilizacja wody
metody i kontrola stabilizacji
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono stabilność wód naturalnych i powstawanie osadów w układach wodnych. Przedstawiono różne metody stabilizacji wody ze szczególnym uwzględnieniem chemicznej metody stabilizacji.
A short view on methods of stabilization of water in the closed cycles of cooling is presented and the way of qualifying the stability of water too. The chemical method of tap water stabilization of Lublin is described in this paper. It is water of high carbonate hardness. The range of this stabilization is mentioned. It is also shown how to avoid exceeding of limitary concetration coefficient for refrigerating water in a closed cycle.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies