Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rheological and thermal properties of epoxy resins obtained from epichlorohydrin and m- or p-aminophenol, cured with triethylenetetraamine

Tytuł:
Rheological and thermal properties of epoxy resins obtained from epichlorohydrin and m- or p-aminophenol, cured with triethylenetetraamine
Autorzy:
Mustata, F.
Bicu, J.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
m- i p-aminofenol
pochodne glicydylowe
właściwości reologiczne
utwardzanie
żywice epoksydowe
właściwości termiczne
m- and p-aminophenol
glycidyl derivatives
rheological properties
curing
epoxy resins
thermal properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Synthesis of triglycidyl derivatives of m- or p-aminophenol and their crosslinking with triethyltetraamine (TETA) has been described. The obtained products have been characterized by IR and H-1 NMR methods and rheological properties. The curing reaction with TETA has been investigated by differential scanning calorimetry (DSC). Thermal stability of the cured roducts has been studied by thermogravimetric analysis (TGA).
Opisano warunki syntezy triglicydylowych pochodnych m- lub p-aminofenolu (równanie 1) oraz sieciowania ich tri-etylenotetraaminą (TETA). Scharakteryzowano widma IR ilH NMR oraz właściwości reologiczne (rys. 1, 2, tabela 1) tych pochodnych. Metodą DSC badano kinetykę ich utwardzania za pomocą TETA (tabela 2). Określono też (metodą TG A) właściwości termiczne produktów utwardzania (rys. 3, tabela 3).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies