Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aplikacje procesu mieszania w przetwórstwie spożywczym

Tytuł:
Aplikacje procesu mieszania w przetwórstwie spożywczym
Autorzy:
Zander, L.
Zander, Z.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
mieszanie
skala precyzji mieszania
zmaślanie
ser
mixing
scrutiny scale
cheese
churning
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W przemyśle spożywczym proces mieszania ma wielorakie zastosowania. Obok dobrze znanych funkcji mieszania proces ten jest wykorzystywany do otrzymywania produktów o unikalnych właściwościach. W pracy przytoczono przykłady mniej znanych zastosowań procesu mieszania w przetwórstwie spożywczym.
There are multiple applications of the mixing or stirring processes in the food industry. Apart from the well-known functions, the process is utilized for manufacturing commodities possessing unique properties. In the paper several examples of peculiar applications of mixing in the food processing are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies