Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ warunków suszenia rozpyłowego proszku pomarańczowego na zapotrzebowanie energii

Tytuł:
Wpływ warunków suszenia rozpyłowego proszku pomarańczowego na zapotrzebowanie energii
Autorzy:
Gawałek, J.
Wesołowski, P.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
suszenie rozpyłowe
proszek owocowy
spray drying
fruit powder
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przeanalizowano główny etap produkcji proszków owocowych, którym jest suszenie rozpyłowe, pod kątem zapotrzebowania energii. Przebadano wpływ podstawowych parametrów procesowych, takich jak: temperatura powietrza wlotowego do suszarki oraz natężenie przepływu surówki suszarniczej.
A main stage of fruit powders production - spray drying process, in aspect of energy consumption was analyzed in the paper. The effect of basic process conditions such as dryer inlet air temperature and feed flow rate was determined.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies