Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ początkowego uziarnienia nadawy na skład ziarnowy produktu strumieniowo-fluidalnego mielenia

Tytuł:
Wpływ początkowego uziarnienia nadawy na skład ziarnowy produktu strumieniowo-fluidalnego mielenia
Autorzy:
Zbroński, D.
Górecka-Zbrońska, A.
Otwinowski, H.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
mielenie
nadawa
produkt
skład ziarnowy
młyn strumieniowo-fluidyzacyjny
grinding
feed material
product
particle size distribution
fluidized bed opposed jet mill
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule zaprezentowano wyniki badań strumieniowo-fiuidałnego rozdrabniania materiałów ziarnistych. Badania przeprowadzono na laboratoryjnym stanowisku młyna strumieniowo-fluidyzacyjnego. Eksperyment obejmował rozdrabnianie wybranych klas ziarnowych < kamienia wapiennego w warunkach burzliwej warstwy fluidalnej. Celem badań było ustalenie wpływu początkowego uziarnienia nadawy doprowadzonej do komory mielenia na uzyskany skład ziarnowy produktu strumieniowo-ftuidalnego mielenia.
Experimental results deating with ftuidized-jet grinding of granular materials arę presented in the paper. Researches were performed in a Iaboratory ftuidized-bed opposed jet mili. The experiment comprised grinding tests of selected narrow size fractions of limestone in turbu-tent fluidized tayer conditions. The aim of researches was to explain an influence of initia] feed graining on the particle size distribution of grinding product.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies