Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie technologii chemicznych do pozyskiwania bioaktywnych substancji z wybranych surowców pochodzenia zwierzęcego

Tytuł:
Zastosowanie technologii chemicznych do pozyskiwania bioaktywnych substancji z wybranych surowców pochodzenia zwierzęcego
Autorzy:
Trziszka, T.
Dobrzański, Z.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
substancje bioaktywne
biopreparat
surowce pochodzenia zwierzęcego
bioactive substances
biopreparations
raw materials of animal origin
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Najlepszym surowcem pochodzenia zwierzęcego do pozyskiwania wysokiej wartości bioaktywnych substancji, obok siary mleka (krowie, owcze) są jaja, zwłaszcza kurze i przepiórcze. Ponadto z surowców pochodzenia zwierzęcego na uwagę zasługują miód pszczeli i propolis oraz tłuszcze ryb morskich. Wykorzystując najnowsze osiągnięcia nauki i nowych technologii, z tych surowców można pozyskiwać cenne biopreparaty, ważne w prewencji chorób cywilizacyjnych.
The best raw material of animal origin to obtain high-value bioactive substances, beside colostrums milk (cow, sheep) are the eggs, especially chicken and quail. In addition, raw materials of animal origin are noteworthy honey and propolis, and marine fish fats. Using the latest achievements of science and new technologies, these materials can be used to obtained valuable bio-preparations important in the prevention of lifestyle diseases.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies