Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badanie niezawodności linii do formowania kęsów ciasta chlebowego

Tytuł:
Badanie niezawodności linii do formowania kęsów ciasta chlebowego
Autorzy:
Jankowiak, P.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
obsługiwanie
awaryjność
linia do formowania kęsów ciasta chlebowego
słabe ogniwo
handling
failure rate
line for rounding dough
weak link
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono budowę i wyniki badań awaryjności linii do formowania kęsów ciasta chlebowego. Linię tworzy sześć urządzeń. Badano niezawodność pięciu linii w ciągu jednego roku. Na podstawie uzyskanych wyników stwierdzono, że we wszystkich liniach słabym ogniwem jest dzielarka kęsów.
The process of identification of weak parts of technological lines enables their further improvement at the early stage or their withdrawal from operation before breakdown accidents occur. The article describes the concept and research results of the investigation of failure frequency carried out for the line of bread dough balls forming. The line is constructed of six devices. The research covered the reliability investigation of five lines working for the one year period. On the base of obtained results it was stated that the bread dough ball forming station is the weak part of all technological lines.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies