Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna żywności kluczem do sukcesu przedsiębiorstwa

Tytuł:
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna żywności kluczem do sukcesu przedsiębiorstwa
Autorzy:
Drzewiecka, M.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
bezpieczeństwo żywności
jakość zdrowotna żywności
system zarządzania bezpieczeństwem pracy
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule zdefiniowano oraz wyjaśniono istotę bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności. Przedstawiono znaczenie tych aspektów zarówno z uwagi na konsumenta, jak i producenta. Zaprezentowano standardy, których spełnienie pozwala na zapewnienie bezpieczeństwa i jakości żywności, a zarazem wpływa na sukces przedsiębiorstwa. Wskazano bowiem liczne korzyści świadczące o tym, jak wiele producenci żywności mogą zyskać, wdrażając system zarządzania bezpieczeństwem żywności.
The article defines and explains the essence of the safety and quality of food. Then there is explained the meaning of these aspects, both because of consumer and producer. Next are presented standards, which are suitable for ensuring the safety and food quality, and also affects the success of the company. Then author specified many advantages which can be achieved thanks to implementing a food safety management system.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies