Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Naturalne czynniki chłodnicze. Ponowne narodziny i alternatywa dla syntetyków

Tytuł:
Naturalne czynniki chłodnicze. Ponowne narodziny i alternatywa dla syntetyków
Autorzy:
Idzikowski, P.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
naturalne czynniki chłodnicze
amoniak
dwutlenek węgla
propan
izobutan
propylen
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Na przełomie IX i XX wieku naturalne czynniki chłodnicze były powszechnie stosowane w dużych układach chłodniczych głównie w przemyśle spożywczym przy produkcji napoi. W przemyśle wymagającym niskiej temperatury szczególne zastosowanie miał amoniak i dwutlenek wegla.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies