Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ składu chemicznego wody na korozję wżerową stali chromowo-niklowych

Tytuł:
Wpływ składu chemicznego wody na korozję wżerową stali chromowo-niklowych
Autorzy:
Kuczkowska, S.
Falewicz, P.
Kubicki, J.
Data publikacji:
1998
Słowa kluczowe:
korozja wżerowa
stale chromowo-niklowe
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy badano wpływ zasolenia wody na korozję wżerową stali chromowo-niklowych. Pomiary prowadzono metodą potencjokinetyczną w trzech różnych wodach modelowych na elektrodach ze stali 1H18N9T i 0H17N12M2T. Wyznaczono zakresy potencjałów obszru pasywnego stali, potencjały inicjowania wżeru i potencjały repasywacji.
The influence of water salinity on pitting corrosion of chromium-nickel steels was investigated. The measurements were performed in three different modelling waters with the use 1H18N9T and 0H17N12M2T steel electrodes by potentiokinetic method. The range of passive potential, potentials of pit initiation and repassivation potentials were determined.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies