Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Grain refinement in aluminium and the aluminium Al-Cu-Mg-Mn alloy by hydrostatic extrusion

Tytuł:
Grain refinement in aluminium and the aluminium Al-Cu-Mg-Mn alloy by hydrostatic extrusion
Autorzy:
Lewandowska, M.
Garbacz, H.
Pachla, W.
Mazur, A.
Kurzydłowski, K. J.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
aluminium
aluminium alloys
ultra-fine grained microstructure
severe plastic deformation
hydrostatic extrusion
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Hydrostatic extrusion was used as a method for grain refinement in technically pure aluminium andin an aluminium alloy. Both materials were deformed up to a true strain of ~4. Such a deformation resulted in substantial grain size refinement to below 1 žm in aluminium and below 100 nm in the aluminium alloy. In pure aluminium, microstructure evolution proceeds by a continuous increase in the grain boundary misorientation, without changing the grain size. In the aluminium alloy, which has lower stacking fault energy, grains continuously decrease in size, down to the nanometre scale. As a consequence of such microstructure evolutions, the mechanical properties of pure aluminium remain almost constant within a wide range of strains, whereas the mechanical properties of the aluminium alloy are significantly improved. From the present study, one can conclude that hydrostatic extrusion can offer an alternative way to produce nano-metallic elements made of aluminium alloys for light-weight applications.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies