Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis of nanosilica by the sol-gel metod and its activity toward polymers

Tytuł:
Synthesis of nanosilica by the sol-gel metod and its activity toward polymers
Autorzy:
Chruściel, J.
Ślusarski, L.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
sol-gel
nanosilica
modification of polymers
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Applicability of the sol-gel method to fabricate polymer-silica composites has been briefly reviewed. The sol-gel method has been applied for synthesis of nanosilica in mineral and naphthenic oils and also in latexes of diene copolymers. A new silane precursor of nanosilica was prepared by transesterification of tetraethoxysilane with n-decyl alcohol and (aminopropyl)trimethoxysilane, in the presence of an emulsifier and a stabilizer. Transparent sols of nanosilica in oils were obtained as the main product, accompanied by few % of dispersions of SiO2. Microscope and AFM studies confirmed the presence of particles of nanometric size. The studies are continued in order to optimize reaction conditions and minimize the size of SiO2 particles. Nanosilica sols are applied for modification of properties of elastomers and other polymers. New hybrid modifiers of general formula X(Me2SiO)4R have been prepared. Their chemical structures were confirmed by spectroscopic methods: FT-IR and NMR (1H, 29Si-). These New products have been applied for synthesis of modified silica nanoparticles in elastomers matrices (in situ).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies