Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Grain refinement and mechanical properties of Cu-Al 10%- Fe 4% alloy produced by equal channel angular extrusion

Tytuł:
Grain refinement and mechanical properties of Cu-Al 10%- Fe 4% alloy produced by equal channel angular extrusion
Autorzy:
Gao, L. L.
Cheng, X. H.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
fine-grained aliminium bronze alloy
ECAE
microstructural evolution
mechanical properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Equal channel angular extrusion (ECAE) process was carried out for a commercial aliminium bronze alloy (Cu-Al 10%-Fe 4%) produced by hot-rolling at high temperatures. A suitable processing temperature of ECAE for the alloy was determined. The effect of ECAE on microstructural evolution and mechanical properties of the alloy was investigated. Experimental results showed that the extrusion temperature must be higher than the eutectoid reaction temperature of the alloy. Optical electron microscopy and X-ray diffraction (XRD) were used to study the microstructural evolution of the alloy. The results showed that the grains of the alloy were refined after ECAE and gradually reduced with the increase of the pass number; ccordingly, the mechanical properties of the alloy were significantly improved after ECAE.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies