Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Silica-based versus silica-titania sol-gel materials - comparison of the physical properties: surface tension, gelation time, refractive index and optical transmittance

Tytuł:
Silica-based versus silica-titania sol-gel materials - comparison of the physical properties: surface tension, gelation time, refractive index and optical transmittance
Autorzy:
Ulatowska-Jarża, A.
Hołowacz, I.
Wysocka, K.
Podbielska, H.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
silica-titania sol-gel materials
surface tension
gelation time
refractive index
optical transmittance
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Knowledge of the physical parameters and optical constants of sols and sol-gel materials is important in view of their possible applications. In this work, silica and silica-titania sols were examined. Gelation time, surface tension, refractive index and optical transmittance were measured. The sol-gel materials were produced from the silica precursor Si(OC2H5)4 mixed with the titanium dioxide precursor Ti(OC2H5)4 and 96% ethyl alcohol. It was stated that the surface tension of pure silica sols is much higher than in case of silica-titania sols. The refractive index of fresh samples is lower than of stored sols. The transmittance is highest for the fresh samples and it decreases with gelation time; however, this effect is stronger for silica-titania materials. By manipulating with the solvent content and titania addition, the required refractive index may be obtained.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies