Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Syntheses and characterization of pH-sensitive hydrogel from poly(.gamma.-glutamic) acid

Tytuł:
Syntheses and characterization of pH-sensitive hydrogel from poly(.gamma.-glutamic) acid
Autorzy:
Yao, B.
Yang, C.
Zhang, K.
Ni, C.
Song, H.
Ni, Z.
Chen, M.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
poly(.gamma.-glutamic) amid
pH-sensitive hydrogel
crosslinking
swelling
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Novel pH-sensitive hydrogels were prepared through crosslinking of poly(.gamma.-glutamic) acid (.gamma.-PGA) by using 1,4-butanediol diglycidyl ether as a cross-linker, tetraethylammonium bromide as a catalyst, and reacting in DMSO. The dependence of the swelling ratio of the hydrogels on pH values, ionic strength and cross-linking degree was investigated. It was found that the pH-sensitive range was clearly extended through introducing multiple hydrogen bonds to the hydrogel network during the preparation. The swelling ratios of ?-PGA hydrogels increased with the increase in pH of the aqueous solution from 2 to 9. The swelling of the .gamma.-PGA hydrogels was firstly controlled by the ionization of carboxyl groups in the hydrogels within the pH range from 2 to 5, and then controlled by breaking of the multiple hydrogen bonds in the hydrogels within the pH range from 5 to 9. The swelling ratios of .gamma.-PGA hydrogels were also strongly dependent on the ionic strength of the medium and cross-linking degree of the hydrogels. Increasing the ionic strength and the crosslinking degree resulted in a decrease in the swelling ratio of the hydrogels.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies