Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Composition and magnetic properties of M-Ba ferrite powders fabricated via sugar-nitrates process

Tytuł:
Composition and magnetic properties of M-Ba ferrite powders fabricated via sugar-nitrates process
Autorzy:
Tang, X.
Yang, Y. G.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
sugar-nitrates process
M-Ba ferrite powder
X-ray diffraction
magnetic properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fine M-type hexagonal barium ferrite (M-Ba ferrite) powders were synthesized by a novel sugarbased process. The effects of synthesis variables such as the molar ratio of Fe/Ba, the calcination temperature and the pH value of the precursor solution on the phase component of the obtained powder and the magnetic properties of M-Ba ferrite were studied by the thermogravimetric analysis, differential thermal analysis, X-ray diffraction, scanning electron microscopy and a physical properties measurement system. The results of this study showed that magnetic properties and formation of M-Ba ferrite were significantly influenced by the Fe/Ba molar ratio, the heat treatment temperature and pH of the precursor solution. Single phase M-Ba ferrite powders with the specific saturation magnetization of 63.6 emu/g and the coercivity of 1849 Oe could be obtained when the Fe/Ba molar ratio was 11.5 and the pH value of precursor solution was 6.5.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies