Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of growth time on the morphologies of vapour grown carbon fibres and a suggested mechanism of growth

Tytuł:
Effect of growth time on the morphologies of vapour grown carbon fibres and a suggested mechanism of growth
Autorzy:
Zhang, H.
Shi, J.
Song, Y.
Zhao, J.
Wang, K.
Guo, Q.
Zhai, G.
Liu, L.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
vapour grown carbon fibres
vapour deposition
electron microscopy
microstructure
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The microstructure of vapour grown carbon fibres is two-double layered. This paper addresses the question of morphology transformation of vapour grown carbon fibres. Special attention is given to developing understanding of the growth mechanism of the outer layer of the fibres. The influence of growth time on the morphologies of as-prepared carbon fibres was investigated using scanning electron microscopy. Results showed that with the prolongation of reaction time, their morphology changed from linear fibres to carbon micro-bead chains and then again to thicker linear fibres, which led to the increase of the carbon fibres diameters from 200 nm to several micrometers. Furthermore, several kinds of carbon fibres with special morphology such as carbon micro-beads, chains, etc., could be obtained by adjusting the growth time. A growth mechanism, henceforth referred to as fibre-bead-thicker fibre, for the outer layer of vapour grown carbon fibres is proposed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies