Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis and characterization of nanoscale Bi2Cu0.1V0.9O5.35 powders by solution-based chemical methods

Tytuł:
Synthesis and characterization of nanoscale Bi2Cu0.1V0.9O5.35 powders by solution-based chemical methods
Autorzy:
Guo, M.
Deng, H.
Yang, P.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
ionic conduction
nanoscale powders
solution-based chemical methods
surfactant
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Nanocrystalline Bi2Cu0.1V0.9O5.35 (BCVO) powders were synthesized by solution-based chemical methods. Materials have been characterized by the thermogravimetric analysis, X-ray diffraction, and scanning/transmission electron microscopy. The sintering temperatures to complete phase transition are above 330 °C, 320 °C and 470 °C for the primary powders obtained by the sol-gel technique, an ethylenediaminetetra acetate-citrate combustion gel route and a modified reversing titration co-precipitation method (RP), respectively, which were much lower than the 600 °C required by conventional solid state method (SS). The powders synthesized by EC with 2 wt. % of surfactant, polyethylene glycol PEG 4000 have rather a narrow size distribution, within 30-50 nm, and as the PEG 4000 content increases, they form agglomerates irregular in shapes. In RP the optimal concentration of PEG 4000 is about 5 wt. % and the average grain size of the sample is 20 nm. The modified reaction in homogeneous solutions can be controlled to produce uniform BCVO nanoparticles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies