Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physiological and biochemical activity of spring wheat (Triticum vulgare) under the conditions of stress caused by cadmium

Tytuł:
Physiological and biochemical activity of spring wheat (Triticum vulgare) under the conditions of stress caused by cadmium
Autorzy:
Malinowska, K.
Smolik, B.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
pszenica jara
kadm
fizjologia
aktywność biochemiczna
transpiracja
chlorofil
Triticum vulgare
spring wheat
cadmium
chlorophyll
physiology
transpiration
biochemical activity
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of cadmium on physiological and biochemical activity of spring wheat cv. Alba was studied within the concentrations of 0.025-5 mM. The content of chlorophyll a and b, carotenoids, the intensity of assimilation of CO 2 and transpiration as well as the activity of catalase, Peroxydase, superoxide dismutase in the phase of two cotyledones and in the phase of shooting in wheat were determined. The applied doses of cadmium significantly decreased the content of determined assimilation dyes, reduced the intensity of assimilation of CO2 and transpiration and caused an increase in the index of use of water in the photosynthesis in all the studied growth phases of spring wheat. A clear stimulating influence of the applied doses of cadmium on the activity of catalase, peroksydase and superoxide dismutase in spring wheat was noticed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies