Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Flow properties of soft cheese type Fromage frais

Tytuł:
Flow properties of soft cheese type Fromage frais
Autorzy:
Zander, L.
Zander, Z.
Haponiuk, E.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
reologia
food rheology
shear thinning
mixer rheometry
yield stress
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Flow properties of soft cheese type Fromage frais were obtained using standard coaxial cylinder system and resulting from measurements torque on the shaft of the rotating 4-blade vane immersed in the fluid tested. The rheological characterisation was performed as a function of temperature varied from 10 to 65oC. The 'static' yield stress of the material tested was also determined by so-called 'vane method'. The shear stress - shear rate data were approximated using power-law, Casson and Herschel-Bulkley models. Further discussion was performed with respect to temperature effect on the rheological parameters by matching the Arrhenius type equations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies