Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Niektóre uwarunkowania produkcji żywca wieprzowego

Tytuł:
Niektóre uwarunkowania produkcji żywca wieprzowego
Autorzy:
Knecht, D.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
rynek trzody chlewnej
ekonomika rolnictwa
gospodarka żywnościowa
pigs market
food economy
agriculture
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy poczyniono próbę oceny zachowania się rynku żywca wieprzowego w latach 1990-2002 tj. także w czasie tzw. transformacji ustrojowej. Podstawę liczbową badań stanowiły dane Głównego Urzędu Statystycznego i dane z Raportów Rynkowych opracowywanych przez Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej w Warszawie. Stwierdzono duże oddziaływanie rynku na poziom i skalę produkcji.
In study evaluate remain of market of pigs production 90-ties years in period of political system transformation in Poland. Base of study was Main Statistical Department and Market Report elaboration by Institut of Agriculture and Food Economy in Warsaw. The study showed influence market on level and scale production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies