Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The microstructure of HS 6-5-2 steel in the areas overlapping remelting obtained by the use of GTAW method

Tytuł:
The microstructure of HS 6-5-2 steel in the areas overlapping remelting obtained by the use of GTAW method
Autorzy:
Dziedzic, A.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
obróbka cieplna
metalografia
metoda GTAW
krystalizacja kierunkowa
heat treatment
metallography
GTAW method
directional crystallization
cells
dendritic cells
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The work presents microstructures of HS 6-5-2 high-speed steel from the areas overlapping remelting. The surface layer of the steel was remelted using the GTAW method. The microstructure photos were taken with LM and SEM microscopes. On microstructure photos there are visible results of heat effect overlapping remelting. The conclusions of the work show that as a result of crystallization in the zone of first remelting a system of crystals is formed which is forced the direction of heat removal from the front of the crystallization through the solid phase. With overlapping the second remelting on the first one, as a result of retreating crystallization on the border of the second and the first remelting the direction of crystals packing changes. Additionally, the heat influence zone of the second remelting changes the structure of the first remelting significantly. Aforementioned factors determine the decrease of the microhardness value of the surface layer within the areas overlapping remelting.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies