Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Numerical analysis of the thermal and fluid flow phenomena of the fluidity test

Tytuł:
Numerical analysis of the thermal and fluid flow phenomena of the fluidity test
Autorzy:
Sowa, L.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
krzepnięcie
ciekły metal
lejność
modelowanie matematyczne
solidification
molten metal flow
fluidity test
mathematical modelling
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the paper, two mathematical and numerical models of the metals alloy solidification in the cylindrical channel of fluidity test, which take into account the process of filling the mould cavity with molten metal, has been proposed. Velocity and pressure fields were obtained by solving the momentum equations and the continuity equation, while the thermal fields were obtained by solving the heat conduction equation containing the convection term. Next, the numerical analysis of the solidification process of metals alloy in the cylindrical mould channel has been made. In the models one takes into account interdependence of the thermal and dynamical phenomena. Coupling of the heat transfer and fluid flow phenomena has been taken into consideration by the changes of the fluidity function and thermophysical parameters of alloy with respect to the temperature. The influence of the velocity or the pressure and the temperature of metal pouring on the solid phase growth kinetics were estimated. The problem has been solved by the finite element method.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies