Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oddziaływania mechaniczne na produkt podczas realizacji procesów technologicznych w przemyśle spożywczym

Tytuł:
Oddziaływania mechaniczne na produkt podczas realizacji procesów technologicznych w przemyśle spożywczym
Autorzy:
Ratajczak, W.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
przemysł spożywczy
procesy technologiczne
food industry
process flows
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule dokonano analizy oddziaływań mechanicznych na produkty spożywcze w procesach technologicznych ich przetwarzania. Na podstawie tej analizy przedstawiono wskazówki do budowy systemu klasyfikacji operacji jednostkowych według kryterium rodzaju wywoływanych naprężeń. Odpowiedni dobór stanów naprężeń w obrabianych produktach umożliwia kształtowanie zmian ich właściwości fizykomechanicznych.
The mechanical influence between the working elements of machines and food products in technological processes their processing have been analysed in this article. On basis of this analysis were elaborated the guideline to construction of system of operations classification according to criterion of stresses. The suitable selection of states of stresses in worked products makes possible the formation the changes their physical proprieties.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies