Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characteristics of aerosol optical depth and Ångström parameters over Mohal in the Kullu Valley of Northwest Himalayan Region, India

Tytuł:
Characteristics of aerosol optical depth and Ångström parameters over Mohal in the Kullu Valley of Northwest Himalayan Region, India
Autorzy:
Sharma, N. L.
Kuniyal, J.C.
Singh, M.
Sharma, M.
Guleria, R.P.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
aerosol optical depth
multi-wavelength radiometer
fractional asymmetry factor
straight line correlation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The measurements using a ground based multi wavelength radiometer (MWR) at Mohal (31°54’N, 77°07’E, 1154 m AMSL) in the Kullu valley of Northwestern Himalayan region show that the spectral aerosol optical depth (AOD) and turbidity coefficient, ß, are high in summer, moderate in monsoon season, low in winter and lowest in autumn, while wavelength exponent, α, has an opposite trend. Average annual value of AOD at 500 nm is 0.24±0.01, 0.43±0.02, and 0.28±0.02; that of β is 0.14±0.01, 0.22±0.02, and 0.17±0.03; and that of α is 1.06±0.09, 1.16±0.10, and 0.86±0.13, respectively, for clear, hazy and partially clear sky days. The considerably greater value of β on hazy days indicates more coarse particles in mountain haze. The fractional asymmetry factor (AF) is more negative in summer and autumn months. The AOD and β have significantly positive correlation with temperature and wind speed, suggesting high AODs and turbidity on hot and windy days.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies