Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza jakości kształcenia na Wydziale Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej pod kątem pełnienia wymagań studenta

Tytuł:
Analiza jakości kształcenia na Wydziale Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej pod kątem pełnienia wymagań studenta
Autorzy:
Materna, J.
Szewczyk, P.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
jakość
edukacja
Politechnika Śląska
studenci Politechniki
quality
education
Silesian Technical University
students of Technical University
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy posłużono się badaniami ankietowymi dobranej przypadkowo 60-osobowej próby studentów Wydziału Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej, z udziałem po 30 osób każdej płci, studiujących w ramach drugiego i piątego roku studiów na 2 kierunkach studiów. Kwestie poruszone w ankiecie dotyczyły oceny samego Wydziału oraz oceny oferowanych zajęć edukacyjnych. W ogólnej ocenie jakości kształcenia na Wydziale Organizacji i Zarządzania, dokonanej przez próbę jego studentów, dominują opinie pozytywne. Natomiast ujawnione przez badanych niezadowolenie z jakości kształcenia może stanowić materiał, służący procesom doskonalenia jakości.
In this work opinions of a group of 60 students of the Faculty of Organization and Management of the Silesian University of Technology concerning the quality of education were collected using a specially prepared questionnaire. Students were chosen randomly and they represented the 2nd and 5th year of studies, 2 different disciplines and there were 30 male and 30 female persons in the probe. The questionnaire was oriented toward general assessment of the Faculty and the assessment of the offered educational activities. The overall assessment of the education quality at the Faculty of Organization and Management, as formulated by the group of students, was positive. Problems with which students were not satisfied could serve as a basis for improvements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies