Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Identyfikacja przyczyn uszkodzenia wału mieszalnika ciasta

Tytuł:
Identyfikacja przyczyn uszkodzenia wału mieszalnika ciasta
Autorzy:
Rusiński, E.
Smolnikci, T.
Malcher, K.
Stańco, M.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
wał mieszalnika ciasta
pękanie wału
dough mixer shaft
shaft breakage
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono problemy związane z eksploatacją wału mieszadła ciasta, w zakładach spożywczych. Opisano problemy związane z prawidłowym doborem obciążeń działających na mieszadło, oraz przedstawiono metodę ich doboru. Zaprezentowano nowe rozwiązanie mieszadła, w którym zwiększono podstawowe parametry wytrzymałościowe. Określono przyczynę pękania wału.
The study covers the problems concerned with the operation of mixer dough shaft in food establishments. The problems con-cerned with proper selection of loads acting on the agitator, and the method of their selection are described. A new solution of the agitator, where the basie strength parameters were inereased is presented. The cause of shaft breakage was identified.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies