Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nowe technologie czujników pojemnościowych. Niezawodna detekcja poziomu cieczy w niekorzystnych warunkach

Tytuł:
Nowe technologie czujników pojemnościowych. Niezawodna detekcja poziomu cieczy w niekorzystnych warunkach
Autorzy:
Roczon, W.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
czujniki poziomu
czujniki pojemnościowe
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Oferując technologię SmartLevel, firma Balluff wprowadziła na rynek nowe czujniki poziomu, które w odróżnieniu od tradycyjnych czujników pojemnościowych umożliwiają tworzenie złożonych specjalizowanych aplikacji. Czujniki tego typu niezawodnie wykrywają dowolną ciecz o właściwościach dipolowych (np. roztwory wodne o dużej przewodności), automatycznie ignorując nieprzewodzącą ściankę kontenera. W przeciwieństwie do konwencjonalnych czujników pojemnościowych kondensacja na wewnętzrnej lub zewnętrznej ściance kontenera nie wpływa na niezawodność pomiaru. Kompensowany jest również wpływ osadów, zanieczyszczeń i warstw granicznych cieczy. Nowe czujniki znajdują zastosowanie m.in. przy napełnianiu pojemników w przemyśle spożywczym (np. sokami owocowymi, czekoladą, octem, keczupem lub piwem) oraz kosmetycznym (np. pastą do zębów lub balsamem). Korzystając z nowych czujników, można niezawodnie wykrywać również kwasy, środki dezynfekujące, krew lub ścieki przemysłowe.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies