Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zasady doboru technologii w zakładach gastronomicznych

Tytuł:
Zasady doboru technologii w zakładach gastronomicznych
Autorzy:
Dudkiewicz, E.
Ludwińska, A.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
instalacje przemysłowe
zakład gastronomiczny
industrial installations
gastronomic plants
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Postęp techniczny spowodował, że w zakładach gastronomicznych zaszły zmiany w wyposażeniu technologicznym. W artykule przedstawiono podział urządzeń gastronomicznych i podano zasady doboru wyposażenia technologicznego, stosowanego zwłaszcza w dużych zakładach żywienia. Podano strukturę funkcjonalną pomieszczeń zakładów gastronomicznych. Zaprezentowano przykład rozwiązania technologicznego w kuchni szpitalnej.
Technological progress caused the changes of the technological equipment in gastronomical plants. The paper presents the classification of the gastronomical equipment and provides the rules of selection of the technological equipment, which is applied, particularly, in great catering institutions. The functional structure of rooms in gastronomical plants is provided and the example of a technological solution in the hospital kitchen is also presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies