Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of the machining parameters on the geometry of surfaces formed by face-milling with a milling head

Tytuł:
Influence of the machining parameters on the geometry of surfaces formed by face-milling with a milling head
Autorzy:
Miko, E.
Nowakowski, Ł.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
skrawanie
chropowatość
falistość
prostoliniowość powierzchni
cutting
roughness
waviness
straightness
face milling
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The process of surface generation is complex and depends on numerous factors. The geometry of a surface is described by the sum of all irregularities of the actual surface, i.e. deviations in form, waviness and roughness. This study focuses on determining the influence of selected cutting parameters on the surface geometry of three materials. The laboratory face milling tests were conducted using a milling head with round-nose tools.
Proces powstawania struktury geometrycznej powierzchni (SPG) jest bardzo złożony i wpływa na niego wiele czynników. Strukturę geometryczną powierzchni opisuje zbiór wszystkich nierówności powierzchni rzeczywistej tj., odchyłki kształtu, falistości, chropowatości. Podjęto próbę określenia wpływu wybranych parametrów skrawania na strukturę geometryczną powierzchni dla różnych materiałów obrabianych. Przeprowadzono badania laboratoryjne frezowania czołowego głowicą frezową z ostrzami o zaokrąglonym narożu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies